Casper Ruud og Malene Helgø skapte god underholdning og stemning i Oslo Tennis Arena.

Helgø vartet opp med glimrende spill under torsdagens kvartfinale. Mot Helene Scholsen vant hun 6-4, 7-6 (7-1) og spilte svært godt med mange gode vinnere. Dermed er det duket for semifinale lørdag klokken 12.00.

– Jeg fikk en boost med et sykt bra publikum. Man blir så tent til å kjøre på og kjøre på – og få enda flere vinnere, sier Helgø.

Ruud spilte på sin side for første gang i 2017 tenniskamp på norsk jord i en oppvisningskamp mot italienske Alessandro Giannessi. Italieneren er en god spiller og var rangert som nummer 84 på ATP-rankingen i juli. Nå er han nummer 153.

– Det er begrenset hvor seriøst vi tar oppvisningskamper. Det gjelder å ha det gøy, men man prøver å spille bra. Jeg synes det var bra, og vi hadde det moro, og jeg håpte folk koste seg, sier Casper Ruud.

– Gøy
Foran hjemmepublikummet var det Ruud som trakk det lengste strået. Nordmannen vartet opp med flere fine vinnere og uortodokse slag. 18-åringen fra Snarøya vant 6-4, 6-3 over Giannessi.

– Det er alltid gøy å spille i Norge. Det var litt show og mye gøy. Det var bra at jeg vant. Han er ingen dårlig spiller, sier Ruud.

Også Giannessi trivdes med å spille i Oslo Tennis Arena på Hasle. Italieneren er for første gang i Oslo og Norge.

– Det er fint å være her. Jeg fikk se litt av byen i dag. Alt er flott her. Det var en god kamp og en fin opplevelse å spille mot Casper. Det er alltid moro å spille oppvisningskamper og bare slappe av litt når man spiller kamp, sier Giannessi.

Flere kamper
Fredag fortsetter kampene i Oslo Tennis Arena under Collector Bank Norwegian Open. Fredag spiller Viktor Durasovic mot Giannessi, samt en doublekamp med Ruud og Malene Helgø mot Giannessi og Corinna Dentoni.

Lørdag er det duket for høydepunktet for norske tennisfans med Ruud mot Durasovic. Duoen møtes for første gang siden 2011.