Ett av årets store høydepunkt i norsk tennis finner sted i Oslo Tennis Arena under Collector Bank Norwegian Tennis Open som arrangeres fra 11. til 18. november. Da spiller Norges to beste herrespillere mot hverandre i en superduell.

Både Viktor Durasovic og Casper Ruud har blitt ansett som store talenter fra ung alder av, men har ikke spilt mot hverandre siden 2011. Noe av forklaringen er at Durasovic er født i 1997, mens Ruud er født i 1998. Likevel skiller det nesten to år – Durasovic er født tidlig på året, mens Ruud er født sent. De siste årene har duoen god kjennskap til hverandre gjennom spill i Davis Cup, der de mange ganger har spilt double sammen.

En av dem har de siste fire årene stilt i norgesmesterskapet i Frognerparken, men Durasovic spilte hverken i 2014, 2015 eller 2016, årene da Ruud sikret seg NM-tittelen. I år prioriterte Ruud US Open-forberedelser foran NM-et som Durasovic stilte opp i og vant.

– ­Veldig gøy
I de to siste årene av Collector Bank Norwegian Open har det vært muligheter for et møte mellom dem på tennisbanen, men det har ikke skjedd. I 2017 blir det derimot en realitet. Det blir en prestisjeduell til glede for mange norske tennisfans.

– Jeg vil tro dette er en veldig ettertraktet kamp siden vi er de to beste herrespillerne i Norge. Vi har heller ikke spilt mot hverandre siden U14 NM, sier Durasovic, som nylig vant sin første Futures-turnering på to år.

Casper Ruud er blitt en svært populær tennisspiller å følge og er et av de store trekkplastrene i årets Collector Bank Norwegian Tennis Open. Også 18-åringen ser fram til en duell mot Durasovic.

– Det blir nok veldig gøy. Det er veldig lenge siden jeg spilte mot Viktor sist. Så jeg gleder meg selvfølgelig til å spille på norsk jord igjen – det har jeg ikke gjort i år enda. Det kan bli en bra og morsom måte å avslutte sesongen med noen oppvisningskamper, sier Ruud.

Ruud og Durasovic har spilt to offisielle kamper mot hverandre fra U14-nivå og oppover – en i U14 NM i 2011 og en i U14 Tennis Europe-turnering i Sandefjord i 2010. Begge kampene har endt med seier til Durasovic, noe som naturlig nok også kan forklares med aldersforskjellen på nesten to år.

Mye moro
Oppgjøret mellom Durasovic og Ruud blir likevel kun en av flere godbiter under Collector Bank Norwegian Tennis Open. Begge skal også få bryne seg på den tidligere topp 100-spilleren Alessandro Giannessi, samt en fjerde motstander.

I tillegg spilles det en 15.000-dollarsturneringer for kvinnene, der blant andre U18-europamestrene i double fra 2016, Astrid Wanja Brune Olsen og Malene Helgø, skal spille.

–Dette blir den femte utgaven av Collector Bank Norwegian Tennis Open. Dette er et viktig bidrag for norsk tennis og hjelper spillere inn på verdensrankingen. I 2016 begynte for eksempel Simen Sunde Bratholm seniorkarrieren sin under turneringen. Da tok han poeng i to av herreturneringene, sier turneringsleder Anders Borg og fortsetter:

– Det er svært gledelig at Casper og Viktor ønsker å spille mot hverandre i forbindelse med turneringen. Vi har hatt et ønske om å få til dette i lang tid og endelig åpnet det seg en mulighet. Dette blir en helt fantastisk uke i Oslo Tennis Arena, sier Borg.

Borg er også svært glad for å ha Collector Bank med på laget. Sammen skaper Borg og Collector Bank tennisarrangementer som gleder norsk tennisentusiaster.

– Collector Bank er stolt over å bidra til tennissporten og -spillerne i Norge kan utvikle seg videre. Sammen er vi et godt team. Både tennis og finansbransjen krever det samme for å lykkes over tid; hard jobbing og topp prestasjoner, sier CEO i Collector Bank, Thomas Gunnarson.