Simen Sunde Bratholm tok en senasjonell seier mot sjetteseedede Fabrizio Ornago, nummer 764 i verden, i Collector Bank Norwegian Tennis Open og tok sitt første ATP-poeng tirsdag.
 
Bratholm har aldri tidligere spilt en kamp i en hovedrunde på seniornivå. Det gjør seieren svært imponerende, og unggutten var meget nervøs før og underveis i kampen.
 
-Jeg var veldig nervøs. Dette er min første kamp i en hovedrunde, så jeg var nervøs i starten av kampen, men jeg føler jeg har blitt mentalt sterkere i det siste, sier Bratholm.
 
Det var italienske Ornago, som er nummer 764 i verden, som ble slått. 24-åringen har hatt bra framgang i år og har rykket opp fra en 1609.-plass på verdensrankingen ved utgangen av 2015.
 
-Jeg spilte veldig bra, og dette føles utrolig deilig å ta mitt første poeng, sier en glad Bratholm etter kampen.
 
Kjempekamp
Oppgjøret startet på beste tenkelig måte for Oslo-gutten. Den unge nordmannen brøt Ornago på første forsøk, og fulgte opp med å vinne på egen serve. På 4-2 to hadde italieneren fire breakballer, men Bratholm viste mental styrke og avverget dem alle. Etterpå fulgte han opp med et nytt brudd og vant settet 6-2 – et fantastisk første sett.
 
-Jeg gikk ut og hadde mye selvtillit. Jeg fikk et tidlig brudd. Jeg fikk spilt mitt eget spill og fikk lagt opp til spill mot nett, sier Bratholm.
 
I det andre settet spilte Bratholm jevnt med Ornago og fortsatte det solide spillet sitt. På 3-3 grep Bratholm muligheten da han kunne bryte og gikk opp til 4-3. På 5-4 servet Bratholm for kampen, men Ornago viste stryke da det gjaldt som mest og brøt nordmannen til 5-5. Bratholm brøt knallsterkt tilbake igjen til 6-5, men på ny på egen serve ble han brutt igjen, og det endte i tiebreak. 17-åringen var klart sterkest i tiebreaket og vant 7-3, noe som sikret seieren.
 
-Jeg var litt «shaky» i perioder da han brøt meg tilbake, men jeg gjorde et godt tiebreak, sier Bratholm.
 
Form
Bratholm har vist god form i det siste. Etter en dårlig sesongstart imponerte han med å vinne en Grade 5-juniorturnering i august etter NM. For litt under to uker siden vant han sin første Grade 4-turnering i Malyasia og fulgte opp med kvartfinale i en Grade 3-turnering uken etter. Mange er imponert over ungguttens spill i det siste.
 
-Jeg er imponert over det Bratholm har gjort i det siste, og dette var en sterk kamp. Seieren i dag viser at han er tøff, i tillegg til at han er blitt mer voksen, sier sportssjef i Norges Tennisforbund, Øivind Sørvald.
 
-Det er alltid stort når slik skjer. Han møtte en rutinert spiller. Han viser potensialet sitt nå, sier landslagstrener Jørgen Vestli.
 
Seieren betyr at Norge også er garantert en nordmann i kvartfinalen på hjemmebane. Bratholm møter nemlig vinneren av oppgjøret mellom nordmennene Fredrik Ask og Joachim Bjerke i andre runde.
 
-Det er gledelig at en nordmann får sitt gjennombrudd på hjemmebane. Det er akkurat dette vi ønsker å legge til rette for gjennom Collector Bank Norwegian Tennis Open, sier turneringsleder Anders Borg.
Kjøp billetter til arrangement her: https://www.ticketmaster.no/event/collector-bank-norwegian-tennis-open-dagspass-billetter/511157