Simen Sunde Bratholm imponerte igjen. Foto: Espen Hildrup.

Simen Sunde Bratholm imponerte igjen. Foto: Espen Hildrup.

17-åringen Simen Sunde Bratholm gjorde nok en fantastisk kamp og tok seg til kvartfinale i sin første hovedrunde i en Futures-turnering.

Unggutten har tidligere kun forsøkt seg et få ganger i kvalifiseringen til Futures-turneringer, men ikke lyktes. I Collector Bank Norwegian Tennis Open fikk Oslo-gutten wildcard og har plutselig rotet seg inn i kvartfinalen.

– Jeg kom her uten forhåpninger. Alt kan skje i morgen. Jeg har ingenting å tape, sier Bratholm, som møter førsteseedede Lucas Miedler, nummer 438 i verden, eller kvalifiseringsspilleren Robin Thour i torsdagens kvartfinale.

God kamp
I onsdagens kamp i andre runde var det landsmann Fredrik Ask som måtte se seg slått. 26-åringen slo Bratholm i sommer, men forventet en langt tøffere kamp onsdag, og det fikk han.

– Jeg var nervøs i går, men i dag gikk det greit. Jeg tenkte at Ask hadde mer å tape ettersom han er eldre enn meg, og tenkte han kanskje ville være nervøs, sier Bratholm.

I starten av kampen var det likevel Ask som kom best ut. Sølvvinneren fra NM gjorde et glimrende sett, der han nesten ikke slo en eneste feil. Ask vant settet 6-2.

– Jeg holdt roen, men tenkte litt på hvordan jeg skulle komme tilbake fra dette. Jeg spilte ikke særlig bra i det første settet. Jeg var litt passiv, sier Bratholm.

I det andre settet begynte Ask å slå flere feil. Det ga Bratholm muligheten til å komme inn igjen i kampen, noe 17-åringen klarte. Stortalentet vant 6-3 i sett nummer to. I det avgjørende settet tok Bratholm ledelsen 4-0 fra start av, og Ask kom aldri tilbake. Bratholm vant 6-2 i det siste settet.

– Ask begynte å slå litt feil i det andre settet, og jeg klarte å komme inn i det igjen. Jeg fikk til mitt eget spill, og i det siste settet spilte jeg veldig bra, sier Bratholm.

Form
Unggutten har virkelig vist form den siste tiden. Etter en dårlig vår og sommer, løsnet det for Bratholm da han vant en Grade 5-juniorturnering i Sverige like etter NM. I starten av oktober gikk han til topps i sin første Grade 4-juniorturnering.

Turneringsleder Anders Borg er i ekstase etter Bratholms prestasjoner i Collector Bank Norwegian Open.

-Dette er helt fantastisk. Vi er ser et nytt norsk talent vokse fram i turneringen. Det er dette vi drømmer om, sier Borg.