Ulrikke Eikeri er Norges beste kvinnelige spiller (WTA 310 denne uken). Nå er hun endelig tilbake for fullt etter skadeperioden. Hennes neste turnering blir Collector Norwegian tennis Open fra 14. – 21. mars.

Det er Anders Borg i Northern Vision som arrangerer en ny ”Collector Norwegian tennis Open”-turnering i Oslo Tennisarena på Hasle i Oslo fra lørdag 14. til lørdag 21. mars.

 – Turneringen er en 10 000 dollar-turnering for kvinner som vil tiltrekke seg sterkt konkurranse både for Ulrikke, og de andre norske som får muligheten blant annet med Wild-cards, sier Borg. Senere i år vil han arrangere flere International Tennis Federation Futures både for kvinner og menn.

 – Norges mest lovende tennisspillere har aldri hatt et bedre utgangspunkt for å kunne klatre på WTA- og ITF- rankingene. Kostnadene med å arrangere disse turneringene gjør at det samtidig er helt avgjørende å ha med gode samarbeidspartnere som turneringens tittelsponsor Collector, sier Borg. Lexus, Visma, Sector Alarm og Scandic Hotels har også signert samarbeidsavtaler som ”presenting sponsors”.

 – Vi har gode erfaringer med å sponse Collector Swedish Open i Båstad. Fremgangen som norsk tennis nå opplever gjør at vi har tro på at dette vil bli et godt og fruktbart samarbeid, sier daglig leder Gudleiv Bjørklund i Collector Norge.

Bedre enn Sverige og Danmark

 – Norge har for første gang bedre rankede juniorspillere enn både Sverige og Danmark. Derfor er det viktig at vi legger til rette for at våre beste spillere kan dra nytte av Wild Cards på hjemmebane. Samtidig får de anledning til å vise seg frem for et større publikum, sier Anders Borg.

 Generalsekretær Phil Atkinson i Tennisforbundet er enig.

 – Vi er avhengig av at det arrangeres turneringer på dette nivået her, for å utvikle norske spillere videre, sier han.

 Northern Vision planlegger å arrangere nye turneringer i august, oktober og november. Selskapet er nå på jakt etter flere samarbeidspartnere som kan bidra til å gjøre dette mulig.

 – Vi vil gjøre vårt for å bidra til å løfte norsk topptennis til et høyere nivå i årene som kommer, sier Anders Borg.