Players
Liverpool
Spiller-tablået i del to av Grand Prix Summer Tour minnet om et Norgesmesterskap.

Runde to av turneringsserien Lexus Norwegian Open Grand Prix Summer Tour spilles denne helgen i Larvik og Stavern Tennisklubb. Første runde av serien ble spilt i Holmenkollen for to uker siden hvor turneringens to første seed Malene Helgø og Viktor Durasovic vant tittelen.

Lexus Grand Prix Summer Tour er den største turnering-serien noensinne under Grand Prix paraplyen og kommer med en garantert premiepott på over 200.000 kroner.

På torsdag gikk startskuddet i Larvik og Stavern Tennisklubb som består av to tennisanlegg med totalt 12 tennis-baner fordelt på inne og ute baner. Kvalifiseringsturneringen ble spilt i Larvik mens hovedturneringen pågår ved klubbens anlegg i Stavern.

Kvalifiserings-vinnerne til Lexus Grand Prix Summer Tour i Larvik og Stavern var Lene Mari Hovda, Emile Elde, Mirza Koristovic, Markus Sørensen, Kristoffer Ståhlbrand og Jon Karlstad.

De beste er fortsatt med

Semifinalistene: Fra venstre: Herman Høyeraal, Viktor Durasovic, Rhana-Roop Bhullar, Simen Bratholm, Malene Helgø, Astrid Olsen, Hedda Gurholt og Lillian Gabrielsen. Foto: Norwegian Open.

I hovedturneringen var det på samme måte som i Holmenkollen en sterk deltaker-liste og spille-tablået kunne minne om et Norgesmesterskap.

I hovedturneringen som startet på lørdag bestod tablåene av 16 herrer og 8 kvinner – og når grusen fikk lagt seg etter en lang dag med mange tenniskamper var søndagens semifinaler klare.

I herreklassen avanserte de fire beste:

  • Viktor Durasovic (1) – Simen Sunde Bratholm (4)
  • Herman Hagen Høyeraal (2) – Rhana-Roop Singh Bhullar (3)

På kvinnesiden finner vi også flere gjengangere:

  • Malene Helgø (1) – Hedda Gurholt
  • Astrid Wanja Brune Olsen (2) – Lillian Alexandra Gabrielsen

Semifinalene starter på søndag klokken 10 og finalene fra kl 13. Facebook-siden til Larvik og Stavern Tennisklubb har streamet direkte fra turneringen og det antas at det vil være tilfelle på søndag.

Double-grenen ble ferdigspilt på lørdag hvor makkerparene Viktor Durasovic/Rhana-Roop Singh Bhullar og Emely Fredrikke Kahrs/Emma Cecilie Sørensen stod igjen som vinnere.

Hovedsponsor for Grand Prix Summer Tour Henrik Baumann i Lexus (t.v) og turneringdirektør Anders Borg i Northern Vision. Foto: Norges Tennisforbund.

Gutta på tur

Noen som fikk ekstra stort utbytte av turneringen var de tre kompisene Fredrik Foss, Severin Risan og Elyad Oshnavie som kombinerer en to ukers seiltur langs kysten med spill i Grand Prix.

Trioen av tennis-spillere ankret opp i Stavern og deltok i kvalifiseringen hvor to av dem – Fredrik Foss og Severin Risa møtte hverandre i første runde. Et tredje setts tie-break måtte til for å skille de to kompisene før Foss gikk seirende ut.

Foss tapte deretter runde to mot første seed Mirza Koristovic.

Tredjemann Elyad Oshnavie vant sin første kamp, men tapte i runde to mot Kristoffer Ståhlbrand.

Det er ikke kjent om seilasen fortsetter til Sandefjord hvor tredje og siste del av Lexus Norwegian Open Grand Prix Summer Tour starter førstkommende torsdag den 16.juli.

Gutta boys på tur: De tre kompisene Fredrik Foss, Severin Risan og Elyad Oshnavie kombinerer seilferie med tennisspill. Foto: Norwegian Open.

Created by e-blueprint