Stjerneskuddet Casper Ruud spiller en Futures-turnering i Oslo under Collector Norwegian Tennis Open som avslutning på et hardt turneringsprogram. Også underholderen Mansour Bahramis legendekamp 5. november blir et av høydepunktene.

Den nye norske tennisstjernen, Ruud, er det store trekkplasteret når Collector Norwegian Tennis Open går av stabelen fra 17. oktober til 5. november. Unggutten spiller den siste av de tre Futures-turneringene i den norske hovedstaden, med start 31. oktober.

– Jeg gleder meg til å spille på hjemmebane igjen, og selv om kanskje ikke kroppen er 100 prosent etter en lang hjemreise og forhåpentlig mange kamper, så jeg skal gi mitt beste, sier Ruud.


Den siste tidens internasjonale suksess stopper altså ikke 17-åringen i å delta i en Futures-turnering med total premiesum på 10.000 dollar i Oslo Tennisarena. Norgesmesteren sjokkerte en hel tennisverden i sin første Challenger-turnering noensinne ved blant annet å ha slått nummer 75 i verden. Til slutt vant han også hele turneringen i Sevilla. Nå venter flere større turneringer før besøket i Norge.

– Det har vært et veldig bra år for meg, og jeg får stadig nye og større utfordringer når det kommer til kamper, turneringer og treninger. Turen går nå til Kina hvor jeg skal spille min første ATP World Tour-turnering. Etter det går turen til Marokko og Sør-Amerika for noen Challenger-turneringer, før turen går tilbake til Norge for den siste Collector Norwegian Tennis Open Futures-turneringen, sier Ruud.

Håper på flere tilskuere

Turneringsleder Anders Borg er svært stolt og glad for å ha det nye norske stjerneskuddet med seg på laget.  

– Norsk tennis er inne i en veldig spennende periode, og vi gleder oss til å se de beste norske spillerne konkurrere på hjemmebane for viktige ATP- og WTA- poeng. Casper Ruud har hatt en fantastisk utvikling de siste tolv månedene og er et eksepsjonelt talent som allerede har fått masse omtale internasjonalt, sier Borg, som også kan fortelle at Viktor Durasovic skal spille to av turneringene.

Tittelsponsor Collector Bank ser fram til det tredje året på rad med turneringer på Oslo Tennisarena i en spennende tid for norsk tennis. 

– I tråd med selskapets verdier ønsker vi å gi noe tilbake, og vi har gjennom flere år hatt et meget godt samarbeid med Northern Vision som arrangerer turneringene. Norsk tennis er inne i en svært spennende periode hvor både nasjonale og internasjonale medier har hoppet på toget, selvsagt godt hjulpet av Casper Ruuds sensasjonelle prestasjoner den siste tiden, sier Stefan Alexandersson, administrerende direktør for Collector Bank.

– Økt mediedekning gir positive ringvirkninger og bidrar til at den allmenne interessen for idretten øker, derfor har vi stor tro på at årets turneringer vil få flere besøkende enn noen gang. Collector Bank er svært stolte over å være bidragsyter til at tennissporten og -spillerne i Norge kan utvikle seg videre, sier Alexandersson.

Oppvisningskamp

I årets utgave blir det også en oppvisningskamp der iranske Mansour Bahrami er hovedpersonen. Iraneren er tennisverdens store underholder, og besøker turneringer verden rundt for å opptre med spennende og leken tennis.

– Jeg kan ikke vente på å få spille i Norge. Jeg har hørt mye om den nylige utviklingen i norsk tennis, og med så fine sportstradisjoner som Norge har, er jeg sikker på at Norge vil ha en topp 50-spiller snart, sier Bahrami.


Bahrami har en spesiell bakgrunn. Tennislegenden vokste opp i Iran og startet å spille tennis ved å slå en ball i veggen på et tomt badebasseng med en stekepanne som racket. Da han først fikk prøve seg på tennisbanen, ble det fort klart at talentet var stort, og han fikk debutere i Davis Cup, men under den iranske revolusjonen ble tennis forbudt i landet. 

Dermed kunne ikke iraneren spille tennis på tre år, før han endelig fikk visum til å reise til Frankrike, og der ble han for godt. Hans største prestasjon er å komme til doublefinale i Roland Garros, men det skjedde først da han var over 30 år. 


– Vi gleder oss til å ønske ballsjongløren Mansour Bahrami velkommen til Oslo. Han er tennisens Harlem Globetrotters og en av de mest populære legendespillerne, sier turneringsleder Borg.


Fornøyd

I tillegg til de tre Futures-turneringene for herrer, blir det en 10.000-dollarsturnering for kvinner i den siste uken. Da stiller blant annet norgesmester Astrid Wanja Brune Olsen og lagvenninnen Malene Helgø, som har deltatt i tre junior Grand Slam-turneringer i år. 


Turneringsleder Borg er svært fornøyd med programmet han har fått i stand til årets Collector Norwegian Tennis Open.


– Vi har to kjempespennende 17-åringer fra Furuset i Helgø og Brune Olsen som ble europamestere i junior double i sommer. Tennis er en av verdens vanskeligste og mest krevende idretter. At Norge har klart å produsere EM-vinnere og topp-rangerte juniorer er ikke noe annet enn sensasjonelt, avslutter Borg.

casper