Malene Helgø slo lagvenninnen Hedda Gurholt, mens Sarina Reinertsen lenge sjokkerte turneringens sjetteseedede spiller.

Helgø er Norges største håp i Collector Bank Norwegian Open. 18-åringen er åttendeseedet i turneringen og har ambisjoner om å gå langt i 15.000-dollarsturneringen.

Det hele startet meget solid, selv om Helgø hadde litt startproblemer. Furuset-spilleren ble brutt på første forsøk av 15-åringen. Sølvvinneren fra NM tok seg derimot sammen og vant de neste seks gamene, slik at settet endte 6-1. Det andre settet vant Helgø 6-2.

– Det er deilig å komme seg gjennom første runde. Jeg slet litt med servingnen, så jeg må trene på det. Jeg føler formen er bra, og jeg føler meg bra fysisk form. Spillet er på plass, må bare passe på serven. Målet er å vinne turneringen, sier Helgø.

Ellers endte det dessverre med norske tap i mandagens kamper. Reinertsen imponerte likevel stort. Mot Leonie Kung, nummer 611 på WTA-rankingen, overrasket 15-åringen. Spilleren fra Oslo Tennisklubb kjempet hardt i det første settet og tapte bare 5-7. I det andre settet ble det hardere, og det endte med tap 1-6.

Også Helene Heiberg spilte første runde mandag. 18-åringen har fått wildcard til turneringen og møtte førsteseedede Nuria Parrizas-Diaz. Heiberg startet bra og holdt følge til 2-2 i det første settet, men tapte 2-6, 2-6.

Sangeeta Roopan spilte kvalifisering mot Emma Mazzoni, men tapte 1-6, 5-7.