Det ble flere spennende og intense kamper i andre runde Collector Bank Norwegian Open onsdag.

Helgø ble overrasket av Elde fra start av. 15-åringen Elde gikk ut i hundre og ledet 2-0, men Helgø hevet seg og komme på høyde igjen. Det første settet endte i tiebreak, der Helgø vant 7-2. I det andre settet vant Helgø 6-3.

– Det var veldig jevnt i starten, mange baller jeg måtte fighte for. Malene var litt mer stabil i tiebreak og etter en jevn start på det andre settet, så trakk hun igjen det lengste strået. Likevel er jeg fornøyd, sa Elde til Tennis-Norge.

I torsdagens kvartfinale, som spilles tidligst klokken 16.00, møter åttendeseedede Helgø andreseedede Helene Scholsen. 21-åringen fra Belgia er nummer 487 på WTA-rankingen.

– En ikke så god kamp fra min side. Jeg følte at jeg ikke klarte å være til stede på banen. Da begynte jeg å tenke på det, og hvorfor det var slik. Jeg var bort mentalt, og derfor fungerte ikke kroppen heller, uten at jeg skjønte helt hvorfor, sier Helgø.

Dagens lengste kamp ble mellom kroatiske Ivo Primorac og Corinna Dentoni. Dentoni hadde lenge kontroll og vant det første settet 6-3. I de neste settene var det Primorac som ledet an og sikret seg en plass i kvartfinalen med 6-4, 6-3 i sett to og tre etter to timer og 56 minutters spill.

Også norske Lilly Elida Håseth var i aksjon i andre runde onsdag. 15-åringen møtte 17-åringen Leonie Kung og ble slått 2-6, 2-6 av den sjetteseedede sveitsiske spilleren.

I double spilte Helene Heiberg og Mina Adelin Pedersen, samt Emely Kahrs og Ine Soltveit Stange kvartfinale, men duoene tapte sine kamper. Hedda Gurholt og Elinor Storkaas fikk walkover og er klare for semifinale.