Det norske stortalentet Viktor Durasovic er en av de store favorittene i den første av tre Futures-turneringer i Collector Bank Norwegian Tennis Open.
 
Mandag starter Collector Bank Norwegian Tennis Open i Oslo Tennis Arena på Hasle. Den norske unggutten Durasovic er tredjeseedet og en av de store favorittene i den første Futures-turneringen. I fjor spilt han en av turneringene og kom helt til finalen, men tapte en jevnspilt finale for nederlandske Scott Griekspoor.
 
-Durasovic har gode opplevelser fra Collector Bank Norwegian Tennis Open og er definitivt en av favorittene i turneringen. Han har flere ganger vist at han hever seg når han spiller for Norge, som i Davis Cup og forrige gang han spilte i Oslo, sier turneringsleder Borg.
 
Mange nordmenn
Durasovic er sjelden hjemme i Norge. 19-åringen trener og bor i Spania for å satse fullt på drømmen om å slå virkelig igjennom som tennisspiller. Nordmannen gleder seg til å spille alle de tre turneringene på hjemmebane.
 
-Det er utrolig gøy å være hjemme, en deilig følelse. Jeg ser bare til å spille på hjemmebane igjen. Jeg gleder meg, det er lenge siden jeg har vært hjemme, sier Durasovic.
 
Durasovic er ikke den eneste nordmannen i turneringen. Turneringsleder Borg har gitt Fredrik Ask (25), Simen Sunde Bratholm (17), Marcus Anker Aarthun Sulen (17) og Jacob Eskeland (18) wildcard rett inn i hovedrunden. Seier i første runde gir poeng på ATP-rankingen. Det vil bety at man slår seg inn på verdensrankingen. Fra før er kun sølvvineren fra NM, Ask, inne på verdensrankingen av de fire, men han må forsvare poengene iløpet av turneringene i Oslo.
 
-Dette er unge og lovende spillere som satser hardt på tennis, derfor har vi gitt dem muligheten i hovedrunden. Vinner de en kamp, så får de ATP-poeng, noe som gir mange muligheter og selvtillit, sier Borg.
I tillegg skal flere nordmenn i aksjon i kvalifiseringen som starter lørdag. Den består av en første kvalifiseringsrunde og en kvalifiseringsfinale søndag.
 
-Vi håper at flere nordmenn kan komme seg gjennom nåløyet og kvalifisere seg for hovedrunden. Det er flere spennende norske unggutter med i kvalifiseringen, blant andre Johannes Foss Abrahamsen, sier Borg.
 
Right to play
Collector Bank Norwegian Tennis Open har også gleden av for første gang å annonsere et samarbeid med Right To Play under årets arrangement.
 
-Det gledelig å få med Right to Play med på laget. De står for flotte verdier som vi støtter fullt ut og ønsker å bringe fram i vår turnering, sier Borg.
 
Right To Play bruker lek og idrett som en arena for utvikling av barn og unge i verdens mest vanskeligstilte områder.
 
-Vi setter stor pris på at Collector Bank Norwegian Open ønsker å samarbeid med Right To Play under årets turnering. Idrett er mye mer enn store prestasjoner og medaljer, det har en evne til skape samarbeid og utvikle mennesker, uavhengig av hvor man lever. Right To Play bruker lek og idrett som et virkemiddel for å utdanne i barn i vanskeligstilte områder i Afrika og Midtøsten og vi er veldig takknemlig for støtten fra Collector Bank Norwegian Open, sier Jimmy Vika, National Director Right To Play Norge.