– Jeg ligger som nummer åtte nå, men neste uke vil jeg klatre opp til en syvendeplass, forteller Ruud, som før sesongen satte seg et mål om å nettopp bli blant verdens ti beste juniorspillere.

Fra han slo igjennom for alvor under NM i 2014, der Ruud ble tidenes yngste NM-vinner i en alder av 15, har talentet reist verden rundt – og opplevd så godt som alle de største turneringene som er å oppdrive.

– Ikke tilfeldig

Seieren i prestisjeturneringen i Japan er uten tvil en av de store høydepunktene. Da finaleseieren var sikret, kastet Ruud fra seg svette- og pannebånd opp til en tribune med nærmere 5000 tilskuere på plass.

– Hehe, jeg ble litt stjerne der et øyeblikk. Selv om jeg ikke er helt der ennå, så var det godt å kjenne på den følelsen foran såpass mange folk. Det var en utrolig opplevelse, og selv om jeg var tredjeseedet i turneringen, så var jeg overrasket over at jeg gikk hele veien, sier Ruud.

– Var det noen som tok i mot det du kastet? 

– Det håper jeg virkelig, sier Ruud og ler.

Ruuds spanske trener, Pedro Rico, er ikke overrasket over at elven har tatt steget opp i toppen.

– Han har hatt et veldig godt år, og får betalt for det, likevel handler det om å fortsette utviklingen. Han har gjort tennis til livet sitt, og vokst veldig som en spiller som fokuserer på å gjøre alle de riktige tingene. Det ser han resultatet av nå, sier Rico.

Turneringen fortsetter onsdag, hvor Ruud møter kroaten Franjo Raspudic – seedet som nummer syv i turneringen, som spilles i Oslo.

PS: Spilleren selv meldte på sosiale medier tirsdag at han trolig ville bli nummer fem på rankingen, men dette ble korrigert senere på kvelden.