14813634_10211040338309141_913211101_nFor andre gang på to uker tok Simen Sunde Bratholm seg videre til andre runde i Futures-turneringen Collector Bank Norwegian Open.

Den norske 17-åringen hadde før forrige ukes turnering aldri tidligere spilt i en hovedrunde på internasjonalt seniornivå. Unggutten hadde mislyktes i et par kvalifiseringer et år tidligere, men plutselig rotet han seg inn i kvartfinalen. Mandag viste Bratholm at det ikke var noe blaff.

-Jeg spilte veldig bra. Det var digg. Det er god bekreftelse, selvfølgelig, sier Bratholm.

Utvikling
Oslo-gutten har hatt en enorm utvikling den siste tiden. Det har lenge vært knyttet store forventninger til Bratholm, men han har ikke levd helt opp til dem før etter NM. Både i NM og junior-EM skuffet Wang-eleven, men så løsnet det. Han gikk til topps i sin første Grade 5- og Grade 4-juniorturnering, for så å imponere i Futures-turneringen på hjemmebane.

-Jeg spilte bra i dag. Jeg er inne i en god periode, sier Bratholm, som ikke hadde forventninger til seg selv før forrige ukes turnering.

I mandagens kamp var det Farris Fathi Gosea som ble slått. Briten er nummer 834 i verden og har på sitt beste vært nummer 557 i 2015. 22-åringen var tidligere i år i en Futures-finale i Mexico, men har bare vunnet en Futures-turnering i karrieren tilbake i 2014.

-Han er ingen dårlig spiller. Han har en del ATP-poeng og er en god collegespiller, så det var gøy å slå han, sier Bratholm, som i forrige uke slo Fabrizio Ornago, nummer 743 i verden, og Fredrik Ask.

Førsteseedet?
I andre runde venter vinneren av oppgjøret mellom det norske wildcardet Johannes Foss Abrahamsen og førsteseedede Gianlugi Quinzi.

-Vi må vente å se. Jeg har hørt at Quinzi er ganske god, men jeg trener sammen med Johannes og vet at han kan spille utrolig bra. Holder han seg rolig, kan alt skje, sier Bratholm.

Kampen mellom Foss Abrahamsen og Qunizi spilles tirsdag. Da skal også vinneren av junior-NM, Peter August Anker i aksjon, i tillegg til Fredrik Ask og Viktor Durasovic.